De clitoris is het meest gevoelige lekkere plekje bij een vrouw. De clitoris zit tussen de schaamlippen en wordt ook wel kittelaar of clit genoemd.

Lekker gevoel

Als de clitoris wordt gestreeld of gelikt, wordt deze groter. Er ontstaat een lekker gevoel in je lichaam. Bij langer wrijven kun je een orgasme krijgen (klaarkomen). Dit werkt natuurlijk alleen als je in de stemming bent en vrijt met iemand die je opwindend vindt.

Buiten én binnen

De clitoris is veel groter dan je denkt! Je clitoris lijkt een klein bobbeltje, maar het grootste deel van de clitoris zit aan de binnenkant van je lichaam. Verborgen achter de schaamlippen en rondom de ingang van de vagina. De G-plek, aan het begin van je vagina, is dus een onderdeel van je clitoris.

Kussentje

De binnenkant van de clitoris is eigenlijk een soort kussentje bij het vrijen. Als een vrouw opgewonden wordt, stroomt er bloed in de clitoris aan de binnenkant van het lichaam, om haar vagina heen. Dat zijn zwellichamen: ze zwellen op, eigenlijk net zoals de penis van een man die opgewonden wordt. De clitoris vormt dan een soort kussentje. Daardoor kan een penis of je vinger makkelijker in de vagina glijden bij het vrijen. En doet vrijen geen pijn als je opgewonden bent.

Vlak voor het orgasme

Als een vrouw vlak voor haar orgasme zit, kan haar clitoris overgevoelig worden. Het irriteert dan een beetje als de clitoris wordt aangeraakt. Maar als je dan stopt met het stimuleren van de clitoris, komt dat orgasme er niet! Wat je kan doen, is het gebiedje net om de clitoris heen stimuleren. Of je kunt overgaan op beffen.