Een cockring, ook wel penisring genoemd, is een ring van metaal, rubber, leer of siliconen die om de penis geschoven wordt en als doel heeft langer een erectie te houden. Een penisring met haren of borsteltjes zorgt voor extra stimulatie van de clitoris en schaamlippen en wordt wel een geitenoog genoemd. In SM spelletjes worden wel penisringen met spijkertjes of noppen aan binnen- of buitenkant gebruikt.

De meeste cockringen worden om penis en achter de balzak bevestigd. Als de penis in erectie komt, zit de ring er strak omheen, waardoor het bloed de zwellichamen niet of slechts moeilijk kan verlaten en de penis stijf blijft. Een bijkomend effect is dat de testikels niet te strak tegen de basis van de penis getrokken kunnen worden. Zo kan men beter met de testikels spelen wanneer een man op het punt staat een orgasme te krijgen. Doordat ook de plasbuis afgeknepen wordt, zal een orgasme “heftiger” zijn.

Het te lang achtereen of te regelmatig gebruiken van een cockring brengt risico’s met zich mee. Doordat de bloedvaten afgekneld worden kunnen deze beschadigd raken. Daarnaast kan het langdurig hinderen van de bloedsomloop schadelijk zijn voor de penis. Laat een strakke penisring niet langer dan 20 à 30 minuten om de penis zitten. Het is dus van belang om precies te weten welke binnendiameter de cockring moet hebben.

Kunststof penisring in gebruik

Het bepalen van de juiste binnendiameter van de penisring is op de volgende manier te achterhalen:

  • zorg om te beginnen dat de penis goed stijf is
  • meet dan vervolgens met bijvoorbeeld een (schoen)veter de omtrek van de penis op de plek waar men de penisring gaat gebruiken
  • niet strak trekken, maar gewoon netjes eromheen meten
  • deel de zojuist gemeten omtrek door 3,14 (pi) met als resultaat de diameter (doorsnede) van de gewenste plek
  • van deze gemeten diameter haalt men nog 2 à 3 mm af
  • op deze manier weet men de juiste maat (binnendiameter) van de penisring

Om uw penisring te bestellen, klik hier: